Krátký komentář k Vetřelcům

Přátelé co jsme nedávno hráli Vetřelce – zejména kolegové Fanda Kvíčala, Martin Hubený, Kuba Snopek, Karel Kavlíček a Petr Bulánek + přidružené děti. Jen pro zajímavost.

Někteří z vás si možná pamatují naši relativně úspěšnou misi u mě doma asi před dvěma týdny, kde jsme sice obětovali Gormana, ale Newt jsme pak zachránili. V pátek na Lipovkách to byla v obměněné skupině taky pohoda, skoro žádný boj, Newt zachráněná, skoro nuda.

No a tak jsem si o víkendu zkusil sólo Survival… přátelé, není to vždy pohoda. Byl to hardcore. Gorman, ten bl.ec co jsme ho nechali předtím napospas vetřelcům, kupodivu přežil nejdýl, než ho roztrhali na kusy jako posledního ve slepé uličce.

Asi je to dost o náhodě jak padají karty, jak se podaří zavařit dveře či je prorazit atd, ale…toto v příloze je finální foto v posledním kole. Postavy leží tam, kde padly…

Ripleyová to schytala jako první u dveří, které bránila s Hicksem. Ten ji nestačil ochránit, a už ji před jeho očima odtáhli do hnízda. Vasquezová a Hudson padli po chvíli u dalších zabarikádovaných dveří, když se vetřelcům podařilo se konečně probít. Frostymu se povedlo mezitím doběhnout pro plamenomet, protože pouze s úvodními pistolemi to nešlo. Hicks držel prostor po pádu Ripleyové s Gormanem, ale hodil při obraně 10 a tak proběhl insta-kill.

Frosty se sice nakonec dostal zpátky ke Gormanovi s plamenometem, ale ty hordy nešlo porazit. Pročistil plamenometem zástup u dveří, jen proto, aby se tam nahrnuly další, a situaci nezlepšilo, že se těsně vedle něho za bráněnými dveřmi objevil tunel, ze kterého vyskákali další potvory. Byl konec. Všude kolem už byla jenom spoušť a mrtvoly. Frosty po chvíli padl pod návalem vetřelců, Gorman se stáhnul do poslední úzké chodby, ale s pistolí se mu podařilo zabít jen několik příšer, než to vzdal a nechal se sežrat zaživa. Byl to jeho osud.

Totální masakr, přátelé. Dynamika u Survivalu je jiná než kampaňových misí, ale i v misích záleží na štěstí při barikádování, spawningu atd, a další mise jsou porý také obtížnější. Survival se mi vlastně zatím nikdy nepovedlo přežít 😊

Kostkám zdar.

Napsat komentář